Marjanka's pages

U bent hier:/Bachbloesem voor kinderen/index

Kinderen en Bachbloesems

mogelijkheden om een goede mix te zoeken voor kinderen 

1 Via de mail /contactformulier of FB :beschrijf je het probleem waarvoor je graag een Bachbloesem wilt geven aan je kind.

Vergeet hierbij niet om ook wat over het karakter te vertellen , hoe lang het probleem al bestaat, of er een direkte aanleiding was voor het ontstaan van het probleem en de leeftijd van je kind.

Ik zal hierna meestal nog wat aanvullende vragen stellen, waarna ik een advies zal geven.

2 Voor kinderen die zelf in staat zijn om via hun onderbewuste een remedie uit kunnen zoeken, is er hier een link voor zelf diagnose

3 Kies de Bachbloesems via de 7 emotie groepen en kijk welke bloesems het beste bij jouw kind passen

Verschil van mening over gewenst gedrag

Uiteraard is het ook mogelijk om gericht zelf een Bach bloesem uit te zoeken voor het probleem van je kind.  Want soms is er een verschil van mening tussen ouder en kind over "gewenst gedrag'" of een probleem. 

*tip*: leg kinderen duidelijk uit waarvoor ze 'het flesje' krijgen, zodat ze zelf ook bewust mee kunnen helpen aan het oplossen van hun probleem.
*tip*:Wanneer je een mix besteld voor je kind, bestel dan ook een klein leeg flesje erbij, zodat ze een mee neem flesje hebben voor school en tijdens het spelen.

Autisme/ ADHD/ hypergevoeligheid/ PDD-NOS/ etc.

Er zijn geen standaard mixen!!  Ieder kind (en volwassene) met dezelfde aandoening, heeft veel overeenkomsten, maar daarnaast ook veel verschillen. Daarnaast zie je steeds weer dat de kinderen ook met diverse obstakels in hun leven , anders omgaan. Bach druppels kunnen de eigenschappen die echt een probleem zijn verminderen, waardoor het kind beter in staat blijkt om het leven te LEVEN .

*tip*: Hoe mooi het ook lijkt...de vooraf gemaakte flesjes waarbij een ander al heeft bepaald welke bloesem uw kind nodig heeft. Trap er niet in. Ga met je kind naar een erkende therapeute die weet wat er met het kind aan de hand is en met je kind heeft gepraat.

Bepaal hierna zelf of je een Bach-mix wilt geven als ondersteuning voor de emoties die het meest uit balans zijn.
Bachdruppels kunnen als aanvulling gebruikt worden bij bestaande medicatie, maar let dan goed op of de dosering niet te hoog is. Vaak kan deze naar beneden bijgesteld worden na een periode met Bachdruppels

Baby's

Baby's hebben weer een andere benadering nodig.
Voor alle stress die ze voor/tijdens/na de bevalling oplopen, is het goed om moeder en kind samen te behandelen en dat hoeft meestal maar 1 tot 2 dagen. Voor de baby is een druppel op de huid al voldoende...er zijn zelfs Bach therapeuten die volstaan met het leggen van een bloesem-flesje in de wieg van de pasgeborene

Huilbaby's.

De oorzaken van de zogenaamde huilbaby's zijn niet altijd duidelijk. Sommige mensen zijn er van overtuigd dat het kindje nog niet klaar was voor deze wereld.  Anderen geven als oorzaak dat de bevalling traumatisch moet zijn geweest of de voortdurende krampjes en andere lichamelijke ongemakken.  Ga ALTIJD met je baby eerst naar de dokter en laat het kind heel goed onderzoeken.

Pas wanneer er geen echte behandelbare oorzaak gevonden wordt, kun je proberen om met Bachbloesems wat ondersteuning te bieden. Een mix met oa Star of Betlehem en Clematis of Honeysuckle kan wonderen verrichten!

Bij tanden die doorkomen kun je wat Agrimonie op het tandvlees smeren. (wel verdunnen!!)

*tip*: Neem zelf ook een Bachbloesem om het geduld en de rust te krijgen, die je vaak zo hard nodig hebt in deze periode. Je helpt er niet alleen jezelf mee, maar ook je kind.

Pubers

Het moge duidelijk zijn dat in deze periode alle emoties uit balans zijn. Ze komen te sterk of juist te zwak naar buiten en ook dàt kan per moment wisselen!   Niet alleen de ouders kunnen in deze periode een Bach mix gebruiken, maar ook je puber dochter of zoon. Oa Sclerantus in de mix kan goed werk verrichten, maar ook Bachbloesems die je kind helpen om beter te kunnen concentreren op school.

TOP

Contact via:


gastenboek

 

contactform
Advies/Bestellen

 

Delen

Laatst bijgewerkt: 03-02-20   © Marjanka's Pages     sitemap    links  Wie ben ik?
 De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden.  De informatie dient niet te worden opgevat als medisch advies.